Google Classroom
GeoGebraAula GeoGebra

ESFERA QUÀNTICA?

A partir de l'esfera quàntica es poden construir altres volums quàntics. COM ÉS UNA ESFERA QUÀNTICA? Primer de tot s'ha d'escollir el polígon regular o estrellat de base que utilitzarem per fer el volum quàntic i crearem un cos de REVOLUCIÓ g dividint-lo en dos parts iguals i fent-li UNA ROTACIÓ amb un angle determinat. El resultat és un COS GEOMÈTRIC REGLAT amb la característica de tenir UNA SOLA SUPERFÍCIE REGLADA que cobreix tot el volum. COM ES POT FER? - Escollim el tipus de polígon - Fem la revolució completa de la meitat del polígon 360º. - Dividim el cos de revolució generat en dos volums iguals. - Rotem un dels volums un angle múltiple de dividir 360º pel nombre de costats del polígon. I ja tenim el volum quàntic creat... En aquest document teniu tot de variables que us permetran crear l'esfera quàntica que vulgueu, que tindrà entre 3 i 20 vèrtexs.
RECOMENACIONS! Al tenir moltes variables i treballar amb superfícies l'aplicatiu és bastant inconsistent... Al canviar el nombre de vèrtexs, el polígon NO ha des ser ESTRELLAT... i la barra lliscant de l'angle ha d'estar en el menor valor... Si teniu problemes premeu la tecla de reiniciar la construcció...
Barres lliscants que pots modificar: - Nombre de vèrtexs? pots escollir el nombre de vèrtexs del polígon, de 3 fins a 20. - Polígon, pots escollir si és un polígon regular o un polígon estrellat. - En cas que sigui estrellat, si hi ha més de 2 tipus d'estrella apareix una barra lliscant per escollir-los. - Tipus? en cas de ser un polígon parell, hi ha la opció d'utilitzar un eix que talli un costat pel seu punt mig. - Angle; es pot escollir l'angle de gir de la meitat del volum. - Velocitat; pots escollir la rapidesa amb la que vols que el volum es construeixi i es mogui.