Een GeoGebraboek wijzigen

Op de pagina Bewerk dit GeoGebraboek vind je de twee tabs tabs Inhoud en Titelpagina, en ook een knop Bekijk GeoGebraboek.

Tab Inhoud

Via de tab Inhoud kan je de structuur en de inhoud van je GeoGebraboek vastleggen. Voeg een nieuw hoofdstuk toe Met deze knop kan je je GeoGebraboek structuur geven door verschillende hoofdstukken aan te maken. Klik je op de knop Voeg een nieuw hoofdstuk toe, kan je een nieuw hoofdstuk creëren of een hoofdstuk kopiëren uit en ander boek.

Voeg een nieuw hoofdstuk toe

  • Nieuw hoofdstuk: Je kunt het hoofdstuk een naam geven en in het dialoogvenster een een beschrijving geven van de inhoud. Klik op Bewaar wanneer je klaar bent. Je hoofdstuk verschijnt nu in de overzichtslijst van hoofdstukken. De naam van een hoofdstuk kan je steeds wijzigen door te klikken op het Edit icoon naast de huidige naam.
  • Bestaand hoofdstuk: Je kunt zowel een hoofdstuk kopiëren uit een van je eigen GeoGebraboeken of zoeken naar een GeoGebraboek van een andere gebruiker om er een hoofdstuk uit te kopiëren naar je eigen nieuw GeoGebraboek. Zoek in het dialoogvenster naar het GeoGebraboek waaruit je een hoofdstuk wilt kopiëren en klik op zijn naam. Hierop verschijnt het overzicht van hoofdstukken. Selecteer het hoofdstuk dat je wil kopiëren en klik op Import om het hele hoofdstuk te kopiëren naar je nieuwe GeoGebraboek.
Herschik hoofdstukken De hoofdstukken kan je eenvoudig herschikken door in het overzicht met hoofdstukken een hoofdstuk naar boven of naar onder te verslepen. Verwijder hoofdstuk Je kunt een hoofdstuk verwijderen door te klikken op naast de naam van een hoofdstuk. Materiaal toevoegen Je kunt materiaal van GeoGebraTube toevoegen aan je GeoGebraboek. Selecteer het bestand dat je wil toevoegen en klik op de knop Voeg materiaal toe.

Voeg materiaal toe

In het dialoogvenster kan je nu kiezen tussen twee opties:
  • Bestaand Werkblad: Zoek naar je eigen of naar publiek materiaal op GeoGebraTube. Selecteer het materiaal dat je wil toevoegen aan je GeoGebraboek en klik op de knop Voeg materiaal toe rechts van de naam van het materiaal.
  • Maak een nieuw bestand: Creëer een nieuw bestand met de online Editor. Je kunt Tekst, GeoGebra Applets, Video's en Afbeeldingen toevoegen aan je Dynamisch Werkblad.
Al het toegevoegde materiaal wordt getoond in het overzicht van elk hoofdstuk. Opmerking: Je kunt steeds materiaal in je GeoGebraboek wijzigen of verwijderen door te klikken op de icoontjes Edit of Verwijder naast de naam van het materiaal in het overzicht van elk hoofdstuk.

Tab Titelpagina

Via deze tab kan je steeds informatie en gegevens over het bestand wijzigen (b.v. titel, taal, beschrijving, doelgroep, zichtbaarheid). Je kunt ook een Titelafbeelding voor je GeoGebraboek toevoegen.

Bekijk GeoGebraboek

Met deze knop kan je je GeoGebraboek bekijken in een nieuwe tab van je browser.

Bekijk GeoGebraboek

Opmerking: Alle wijzigingen die je maakt in je GeoGebraboek worden automatisch opgeslagen wanneer je de pagina Bewerk dit GeoGebraboek verlaat.

Hints

  • Je vindt al je GeoGebraboeken terug op je GeoGebra profiel.
  • Je kunt zoeken naar reeds bestaande GeoGebraboeken door onder de zoekbalk in GeoGebraTube het materiaaltype GeoGebraboek te selecteren.